TIKUVCHILIK FANINI O‘QITISHDA ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALAR VA ULARNING SAMARADORLIGI - Zayniyeva Maqsuda Dilmurod qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada kasbiy ta’lim tizimida tikuvchilik fanini o‘qitishda zamonaviy pedagogik texnologiyalarning o‘rni va ahamiyati tahlil qilingan. Unda  interfaol  metodlar,  axborot-kommunikatsiya  texnologiyalari,  loyiha  asosida o‘qitish,  kompetensiyaviy  yondashuv  kabi  zamonaviy  yondashuvlarning  dars jarayonlariga tatbiqi va ularning amaliy samaradorligi yoritilgan. Maqolada  tikuvchilik  fanining  o‘ziga  xos  jihatlari,  ya’ni  nazariya  va amaliyotning  uyg‘unligi,  ijodiy  yondashuv  va  texnik  ko‘nikmalarni  talab  qilishi asosida ta’lim jarayonini tashkil etish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan. Shuningdek, zamonaviy texnologiyalarning o‘quvchilarda kasbiy kompetensiyalarni shakllantirish, darsga qiziqishni oshirish va ularni real mehnat faoliyatiga tayyorlashdagi roli keng yoritilgan. Pedagogik tajriba va tahlillarga asoslangan holda maqolada o‘qituvchilar uchun  amaliy  tavsiyalar  ilgari  surilgan.  Maqola,  politexnikumlar  va  kollejlarning tikuvchilik fani o‘qituvchilari hamda ta’lim metodistlari uchun foydali metodik manba bo‘lib xizmat qiladi.