PCI O‘TKAZILGAN ICU BEMORLARINING SHIFOXONADAGI OʻLIMINI OLDINDAN TAXLIL QILISH - Izomiddinova Mohinur Kamoliddinovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Asosiy  perkutеn  koronar  intervеntsiya  (PCI)  yurak-qon  tomir kasalliklarida  keng  qo‘llaniladigan  muolaja  boʻlsa-da,  PCI  o‘tkazilgan  bemorlar orasida kech yoki zudlik bilan yuz beruvchi yomon natijalar — yurak to‘xtashi, insult va shifoxonadagi oʻlim — uchrab turadi. Ushbu ishning maqsadi — PCI o‘tkazilgan va  intensiv  terapiya  (ICU)ga  yotqizilgan  bemorlarning  shifoxonadagi  oʻlim  xavfini samarali va amaliy tarzda baholaydigan prognoz modelini ishlab chiqishdir.