BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING IJTIMOIY-FUQAROLIK KOMPETENSIYALARINI SHAKLLANTIRISH METODLARI - Abdunazarova Maftuna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  boshlang‘ich  ta’lim  jarayonida  boshlang‘ich sinf  o‘quvchilarining  ijtimoiy-fuqarolik  kompetensiyalarini  shakllantirish mexanizmlari tahlil qilingan. Tadqiqotda fuqarolik ongi, huquqiy madaniyat, ijtimoiy faollik,  demokratik  qadriyatlarni  rivojlantirishda  pedagogik,  psixologik  va  ijtimoiy mexanizmlarning  ahamiyati  yoritilgan.  Shuningdek,  xalqaro  tajriba,  ta’lim texnologiyalari  hamda  o‘quvchi  kompetensiyasini  rivojlantirishga  doir  metodik tavsiyalar berilgan.