TA’LIM TIZIMIGA INTELEKTUAL TEXNOLOGIYALARNI TADBIQ ETISH BORASIDAGI TAJRIBALAR - Abduvaliyeva Tursinoy Abduqodirovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqola ta’lim tizimiga intelektual texnologiyalarni tatbiq etish  borasidagi  tajribalarni  o‘rganishga  qaratilgan.  Maqolada  intelektual texnologiyalar  (sun’iy  intellekt,  robototexnika,  virtual  va  kengaytirilgan  haqiqat) ta’lim  tizimidagi  qo‘llanilishi  va  ularning  samaradorligi  tahlil  qilinadi.  Jahonning rivojlangan  mamlakatlaridagi  tajribalar  va  O‘zbekistonda  amalga  oshirilgan  amaliy loyihalar misolida intelektual texnologiyalarni ta’lim jarayoniga tatbiq etishning ijobiy tomonlari va yuzaga keladigan muammolar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada kelajakdagi istiqbollar va ta’lim tizimi sifatini oshirish uchun zarur bo‘lgan choralar keltiriladi.