“TIKUVCHILIK ORQALI AYOLLAR TADBIRKORLIGINI RIVOJLANTIRISH VA IJTIMOIY-IQTISODIY TARAQQIYOTDAGI O‘RNI” - Farmonova Fotima, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqolada tikuvchilik sohasi orqali ayollar tadbirkorligini rivojlantirish hamda  tikuvchilik  sexlarining  ijtimoiy-iqtisodiy  taraqqiyotdagi  o‘rni  tahlil  qilinadi. Unda ayollar bandligini ta’minlash, oilaviy daromadni oshirish, hududlarda yangi ish o‘rinlari  yaratish  jarayonida  tikuvchilikning  muhim  roli  yoritilgan.  Shuningdek, tikuvchilik sohasi ayollarning iqtisodiy mustaqilligini mustahkamlash, kichik biznes va  oilaviy  korxonalarni  rivojlantirishda  samarali  yo‘nalish  sifatida  ko‘rib  chiqiladi. Davlat  tomonidan  tadbirkor  ayollarni  qo‘llab-quvvatlash  choralari  va  sohaning istiqbollari ham tahlil etilgan.