BURNOUT SINDROMINING DASTLABKI BELGILARINI ANIQLASH: PSIXODIAGNOSTIKA VA OLDINI OLISH CHORALARI - Xalimjanov Abduqundus Rahimjon oʻgʻli,; Noʻmonjonova Madina Botirjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  burnout  sindromi  (kasbiy  charchash)ning nazariy asoslari, dastlabki belgilarini aniqlash, psixodiagnostika usullari va oldini olish choralari  yoritilgan.  Freudenberger  va  Maslachning  klassik  qarashlari,  shuningdek, mahalliy  psixolog  olimlar  –  M.  Inomova  va  Sh.  Raxmatovaning  tadqiqotlari  tahlil qilinib,  o‘zbek  mentaliteti  va  ijtimoiy-madaniy  qadriyatlari  kontekstida  izohlar berilgan.  Maqolada burnout sindromining  dastlabki  bosqichlari  – doimiy  charchoq, emotsional  befarqlik,  ijtimoiy  aloqalardan  chetlashish  va  somatik  buzilishlar  kabi belgilar alohida ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari burnout sindromini erta aniqlash va samarali psixoprofilaktika choralarini ishlab chiqishda ilmiy va amaliy ahamiyatga ega.