BIOLOGIYA FANLARINI O‘QITISHDA QO‘LLANILADIGAN TA’LIM VOSITALARI VA VIRTUAL TA’LIM TEXNOLOGIYASIDAN FOYDALANISH METODIKASINI TAKOMILLASHTIRISH. - Qoyilova Mehriniso Djurayevna; Savriyeva Dilfuza Davlat qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  biologiya  fanini  o‘qitishda  zamonaviy  ta’lim  vositalari  va virtual  texnologiyalarning  roli,  ularni  ta’lim  jarayoniga  samarali  integratsiya  qilish yo‘llari  tahlil  etilgan.  An’anaviy  vositalar  –  darslik,  plakat,  mikroskop  va  biologik preparatlar  bilan  bir  qatorda  elektron  darsliklar,  interaktiv  doskalar,  3D  modellar, AR/VR texnologiyalar kabi innovatsion vositalarning afzalliklari yoritilgan. Virtual laboratoriyalarning ta’lim jarayonidagi o‘rni, ularning xavfsiz, tejamkor va takroriy tajriba o‘tkazish imkoniyatlari ko‘rsatib o‘tilgan. Shuningdek, o‘qitish metodikasini takomillashtirish  yo‘llari,  xususan  interaktiv  yondashuvlar,  mustaqil  ta’lim imkoniyatlari, o‘qituvchilar malakasini oshirish zarurati haqida so‘z yuritilgan.