TALABALARNING KELAJAKDAGI KASBIY ISTIQBOLLARINI SHAKLLANTIRISHDA MAKTAB O‘QITUVCHILARNING RO‘LI - Mominova Gulchiroy Ulug‘bek qizi,; Xalimjonov Abduqundiz, (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA:    Mazkur  maqolada  talabalarning  kasbiy  yo‘nalishini aniqlashda,  ularning  shaxsiy  rivojlanishida  va  kelajakdagi  kasbiy  istiqbolini shakllantirishda  maktab  o‘qituvchilarining  roli  tahlil  qilinadi.  O‘qituvchilar o‘quvchilarni faqat bilim bilan emas, balki kasbiy motivatsiya, maqsad qo‘yish va o‘z imkoniyatlarini  anglashga  o‘rgatish  orqali  hayotga  tayyorlaydi.  Tadqiqotda o‘qituvchilarning  pedagogik  mahorati,  individual  yondashuvi  hamda  psixologik qo‘llab-quvvatlash  uslublari  talabalarning  kasbiy  yo‘nalishini  belgilashdagi  muhim omil  sifatida  ko‘rsatib  o‘tilgan.  Maqolada  shuningdek,  o‘qituvchilarning  o‘quvchi shaxsini  har  tomonlama  o‘rganish,  ularni  o‘z  qobiliyatlari  asosida  yo‘naltirish  va ijtimoiy  faol  hayotga  tayyorlashdagi  metodlari  yoritilgan.  Ushbu  tadqiqot  natijalari ta’lim  jarayonida  psixologik  yondashuvlarning  ahamiyatini  kuchaytirishga  yordam beradi.