OʼZBEKISTON DАVLAT TABIAT MUZEYI - Urmanova Umida Turgʼunovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotasiya:    Maqola,  endogen  sharoitida  shakillangan  qazilma  boyliklari haqida boʼlib, ularning  turlari,  tabiatda  uchrashi va inson hayotidagi ahamiyati haqida soʼz boradi.    Аннотация:  В  статье  речь  идет  об  ископаемых  ресурсах, образовавшихся  в  эндогенных  условиях,  обсуждаются  их  виды, распространенность в природе и значение в жизни человека.   Аnnotation: The article deals with fossil resources formed under endogenous conditions, their types, prevalence in nature and significance in human life.