MARKETING TADQIQOTLARIDA IQTISODIY TAHLIL USULLARINING SAMARADORLIKKA TA’SIRI - Nabijonov Javohir Sherzodjon o'g'li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Kirish Zamonaviy  bozor  sharoitida  marketing  qarorlarini  samarali  qabul  qilish  aniq iqtisodiy  tahlilga  tayanishni  talab  etadi.  Raqobatning  kuchayishi,  iste’molchi  xulq-atvorining o‘zgarishi va resurslarning cheklanganligi marketing tadqiqotlarida ilmiy asoslangan yondashuvlardan foydalanishni zarur etmoqda. Iqtisodiy tahlil usullari — regressiya modeli, talab elastikligi, xarajat–foyda tahlili va prognozlash metodlari — marketing strategiyasining natijadorligini baholashga imkon beradi. Ushbu maqolada marketing  tadqiqotlarida  iqtisodiy  tahlil  usullarining  qo‘llanilishi,  ularning samaradorlikka ta’siri va amaliy ahamiyati qisqa va aniq tahlil qilinadi.