ZO‘RAVONLIKKA UCHRAGAN BOLALARGA PSIXOLOGIK XIZMATNING AHAMIYATI - Sotvoldiyev Azamat Abdilxaevich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Bolalar  psixologiyasi  fanining  asosiy  yo‘nalishlaridan  biri  bu bolalarni turli salbiy  omillardan himoya  qilish hamda  ular  bilan bog‘liq psixologik xizmatlarni  tashkil  etish  hisoblanadi.  Bugungi  kunda  jamiyatda  turli  ko‘rinishdagi zo‘ravonliklar, afsuski, bolalar hayotida ham uchrab turadi. Bunday vaziyatlarda o‘sib kelayotgan  avlodning  psixologik  salomatligini  ta’minlash,  ruhiy  holatini barqarorlashtirish  va  normal  ijtimoiy  hayotga  qo‘shilishini  kafolatlash  maqsadida, psixologik xizmati muhim o‘rin tutadi. Psixologik xizmat bu – professional psixologlar tomonidan  bolalarga  ko‘rsatiladigan  tavsiya,  maslahat  va  amaliy  yordamlarni  o‘z ichiga olib, har bir bola o‘zining shaxsiy muammolarini engishida yordam ko‘rsatadi.