RANG VA KOMPOZITSIYANING TASVIRIY SAN’ATDAGI O’RNI - BOTIROVA SHABNAM BURXONBEK QIZI, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  rang  va  kompozitsiyaning  tasviriy  san’atdagi  ahamiyati, ularning o‘zaro bog‘liqligi, badiiy ifoda vositasi sifatidagi roli hamda asar mazmunini ochib  berishdagi  funksiyasi  keng  yoritiladi.  Rangning  psixologik  va  estetik  ta’siri, kompozitsiyaning esa shakl va makonni tashkil etishdagi o‘rni tahlil qilinadi.