CHET TILINI O‘QITISHDA INTERAKTIV METODLARNING AMALIY AHAMIYATI - Abdumalikova Mushtariybegim Mashxurbek qizi,; Z.N.Abdusamadov, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  chet  tilini  o‘qitish  jarayonida  interaktiv metodlarning  nazariy  asoslari  va  amaliy  ahamiyati  tahlil  qilinadi.  Globallashuv sharoitida til o‘qitish jarayonida talaba markazli yondashuvning dolzarbligi asoslab beriladi.  Interaktiv  metodlarning  kommunikativ  kompetensiyani  rivojlantirish, motivatsiyani oshirish hamda o‘quv jarayonini samarali tashkil etishdagi roli ochib beriladi.  Tadqiqot  davomida  tajriba-sinov  ishlari  asosida  interaktiv  metodlardan foydalanish natijalari tahlil qilinadi va ularning samaradorligi aniqlanadi.