BRONXIAL ASTMA PATOGENEZI, KOMORBID HOLATLAR VA ZAMONAVIY TERAPEVTIK YONDASHUVLAR TAHLILI - Ma’rufova Dilshoda Odil qizi,; Saidova Maftuna Obidjonovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bronxial astma (BA) kasalligining patofiziologik mexanizmlari, uning allergik rinit va gastroezofagial reflyuks kasalligi (GERK) bilan oʻzaro bogʻliqligi hamda davolashning zamonaviy "pogʻonali tizimi" tahlil qilinadi. Tadqiqotda  kasallik  triggerlarini  boshqarish  va  bazis  terapiyaning  xurujlar profilaktikasidagi roli yoritilgan.