MANZARA JANRINING RIVOJLANISH BOSQICHLARI - HAMIDOV ASILBEK XUSAN O’G’LI, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA O‘zbek tilida Mazkur  maqolada  manzara  janrining  tarixiy  shakllanishi  va  rivojlanish bosqichlari  keng  qamrovda  tahlil  qilinadi.  Qadimgi  davr  tasvirlaridan  boshlab Uyg‘onish, Barokko, Romantizm, Realizm va Impressionizm davrlarigacha bo‘lgan jarayon  ilmiy  asosda  yoritiladi.  Shuningdek,  manzara  janrining  estetik,  falsafiy  va kompozitsion xususiyatlari hamda zamonaviy tasviriy san’atdagi o‘rni ko‘rib chiqiladi.