YENGIL ATLETIKADA UZUNLIKKA SAKRASH VA UCH HATLAB SAKRASH TEXNIKASINI O‘RGATISH VA TAKOMILLASHTIRISH - Saidg'aniyev Saidaxmad Oybek o'g'li,; Gʻofurov Omadbek Gʻayratjon oʻgʻli, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Mazkur  ilmiy  maqolada  yengil  atletikaning  muhim  turlaridan bo‘lgan  uzunlikka  sakrash  va  uch  hatlab  sakrash  texnikasini  o‘rgatish  hamda takomillashtirish  masalalari  tahlil  qilindi.  Tadqiqot  jarayonida  sportchilarda  texnik ko‘nikmalarni  shakllantirishning  bosqichlari,  samarali  o‘quv  mashqlari,  metodik yondashuvlar  hamda  pedagogik  shart-sharoitlar  o‘rganildi.  Eksperimental mashg‘ulotlar asosida ishlab chiqilgan metodika sportchilarning natijalarini sezilarli yaxshilashi aniqlangan. Tadqiqot natijalari yengil atletika murabbiylari va jismoniy tarbiya o‘qituvchilari uchun amaliy ahamiyatga ega.