SO‘G‘LOM AVLOD JISMONIY TARBIYASIDA SUZISH SPORTINING AHAMIYATI - Saidg'aniyev Saidaxmad Oybek o'g'li,; Rafikdjanov Alisher Zokirjon o'g'li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy maqolada sog‘lom avlodni shakllantirish jarayonida suzish  sportining  jismoniy  tarbiya  tizimidagi  o‘rni  ilmiy  asosda  yoritildi.  Tadqiqot doirasida  suzish  mashg‘ulotlarining  bolalar  va  o‘smirlar  organizmiga  fiziologik, funksional hamda pedagogik ta’siri o‘rganildi. Pedagogik tajriba natijalari muntazam suzish  mashg‘ulotlari  jismoniy  rivojlanish  ko‘rsatkichlarini  sezilarli  yaxshilashini ko‘rsatdi.  Tadqiqot  xulosalari  jismoniy  tarbiya  amaliyotida  suzish  sportidan  keng foydalanish zarurligini asoslaydi.