"STEP VOLT" TEXNOLOGIYASINING ALGORITMI VA IQTISODIY MODELI TAHLILI - Xoliqova Manzura Qoyirovna; Qilichov Hasan Janiqul o’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada odimlash (yurish) natijasida kinetik energiyadan elektr  energiyasi  ishlab  chiqaruvchi  "Step  Volt"  texnologiyasining  texnik  ishlash prinsipi (algoritmi) va iqtisodiy samaradorligi tahlil qilingan. Texnologiyaning asosiy komponentlari  –  mexanik  sensorlar,  generatorlar  va  energiya  saqlash  batareyalari ko'rib  chiqilgan.  Shuningdek,  maqolada  ushbu  innovatsion  yechimni tijoratlashtirishning ko'p qirrali iqtisodiy modeli, jumladan, energiya sotish, reklama va  homiylik  jalb  qilish,  davlat  grantlari  hamda  "aqlli  shahar"  loyihalarida  qo'llash orqali daromad olish strategiyalari batafsil yoritilgan. Tahlil natijasida texnologiyaning ekologik afzalliklari va bozor imkoniyatlari baholangan.