XOʻJALIK YURITUVCHI SUBʼEKTLARNING TURLI XUSUSIY MULKCHILIK SHAKLLARI - Abdushukurov Sardor Mardanaqul oʻgʻli; Bozorov Sohibjon Toʻraboy oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada xoʻjalik yurituvchi subʼektlarning turli xususiy mulkchilik  shakllari,  ularning  iqtisodiy  mohiyati,  tashkiliy-huquqiy  asoslari  hamda bozor iqtisodiyoti sharoitidagi oʻrni tahlil qilinadi. Xususiy mulkchilik shakllarining rivojlanishi tadbirkorlik faolligini oshirish, raqobat muhitini shakllantirish va iqtisodiy samaradorlikni taʼminlashda muhim omil sifatida qaraladi. Maqolada yakka tartibdagi tadbirkorlik, masʼuliyati cheklangan jamiyat, aksiyadorlik jamiyati va boshqa xususiy tuzilmalarning  afzallik  va  kamchiliklari  ilmiy  asosda  yoritilgan.  Shuningdek, Oʻzbekistonda  xususiy  sektorni  rivojlantirish  borasidagi  islohotlar  va  ularning iqtisodiy natijalari tahlil qilinadi.