ZAMONAVIY O‘ZBEK IJTIMOIY TARMOQLARI TILIDA MUROJAAT SHAKLLARINING SOTSIOPRAGMATIK XUSUSIYATLARINI O‘RGANISH - Murodova Gulasal G‘ulom qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Bu maqolamiz orqali biz, tilshunoslik sohasida murojaat shakllari haqidagi  nazariy  qarashlarni  ilmiy  adabiyotlar  tahlili  orqali  ochib  berish,  murojaat shakllarining  nutqdagi  vazifalarini  aniqlash,  murojaat  shakllarining  yoshga  ko‘ra, gender  jihatdan,  hududiy  va  kasbga  korra  xoslanishini  tadqiq  etish  va  o‘ziga  xos jihatlarini  aniqlash,  o‘zbek  tilida  murojaatni  ifodalaydigan  birliklarni  nutqiy muloqotning  turli  vaziyatida  kelishini  ijtimoiy  guruhlar  misolida  tahlil  qilish, presuppozitsion xususiyatlari hamda murojaatni ifodalanishida noverbal vesitalarning o‘rni  va  ahamiyatini  ochib  berish  orqali  o‘zbek  tilidagi  murojaat  shakllarining sotsiopragmatik tadqiqi amalga oshirilgan.