DAUN SINDIROMLI BOLALAR - Olimova Nodirabegim Ibrohimjon qizi,; Abdulboriyeva Gulchehra Qahramon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Daun  sindromli  bolalarning  rivojlanish xususiyatlari, sog‘liq holati, psixologik va ijtimoiy qo‘llab-quvvatlashning ahamiyati yoritiladi. Maqolada sindromning genetik sabablari, erta tashxis qo‘yish usullari hamda erta  reabilitatsiya  dasturlarining  samaradorligi  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  maxsus ta'lim muhitini yaratish, inklyuziv ta’limning afzalliklari va ota-ona hamda jamiyatning bolani qo‘llab-quvvatlashdagi roli keng yondashuvda bayon etiladi Ushbu maqolada Daun  sindromli  bolalarning  rivojlanish  xususiyatlari,  sog‘liq  holati,  psixologik  va ijtimoiy qo‘llab-quvvatlashning ahamiyati yoritiladi. Maqolada sindromning genetik sabablari,  erta  tashxis  qo‘yish  usullari  hamda  erta  reabilitatsiya  dasturlarining samaradorligi tahlil qilinadi.