GEYMIFIKATSIYA VA LOYIHA ASOSIDA O'QITISH TEXNOLOGIYALARI ORQALI DASTURLASHNI SAMARALI O'RGATISH METODIKASI NI TAKOMILLASHTIRISH - Abdulpattoyeva Hayotxon (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Zamonaviy  ta’lim  jarayonida  dasturlashni  o‘qitish  va  ushbu bilimlarni  samarali o‘zlashtirish  bugungi  kundagi  eng dolzarb  masalalardan  biridir. XXI  asrda  axborot  texnologiyalari  hayotimizning  barcha  sohalariga  chuqur  kirib borgan  bir  vaqtda,  dasturlash  bilimlarini  rivojlantirish,  yoshlarni  raqobatbardosh, innovatsion  fikrlashga  ega  qilib  shakllantirish  muhim  vazifa  bo‘lib  qolmoqda. Zamonaviy  ta’lim  metodikalari  orasida  geymifikatsiya  va  loyiha  asosida  o‘qitish texnologiyalari  aynan  dasturlash  bo‘yicha  o‘quvchilarning  bilim  va  ko‘nikmalarini samarali  shakllantirish,  motivatsiyani  oshirish  va  darslarni  zerikarli,  ruttinga aylanishidan saqlash uchun qulay imkoniyat yaratadi.