SIYDIK AYIRISH SISTEMASI - Mizomova Eʼzoza Qurbonali qizi,; Fozilova Ruxshona Abror qizi,; Xotamova Gulzoda Bahodirovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  siydik  ajratish  sistemasining  tuzilishi  va funksiyalari  yoritilgan.  Buyraklarning  asosiy  vazifalari,  nefronning  tuzilishi  hamda siydik hosil bo‘lish jarayonining bosqichlari ilmiy asosda bayon etilgan. Shuningdek, siydik ajratish sistemasining organizmdagi suv-tuz muvozanatini saqlash va modda almashinuvi mahsulotlarini chiqarishdagi ahamiyati ko‘rib chiqilgan.