JANUBIY KOREYADA KICHIK VA O'RTA KORXONALAR UCHUN EKSPORT STRATEGIYALARI - Joʻrayeva Nozigul Mehriddin qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Janubiy Koreya eksportga yo‘naltirilgan yetakchi iqtisodiyotlardan biri bo‘lib, uning global savdosida kichik va o‘rta korxonalar asosiy rol o‘ynaydi. Ushbu maqola Janubiy  Koreyaning  kichik  va  o‘rta  biznes  korxonalariga  xalqaro  bozorlarga muvaffaqiyatli chiqish imkonini bergan strategiyalar tahliliga bag‘ishlangan. Tadqiqot davlat  tomonidan  qo‘llab-quvvatlash  dasturlari,  global  ta’minot  zanjirlariga integratsiyalashuv  mexanizmlari  va  kompaniyalarning  innovatsion  faoliyatini o‘rganishga asoslangan. Moliyaviy rag‘batlantirish, eksport xatarlarini sug‘urtalash va savdo tashkilotlari orqali ilgari surish kabi hukumat tashabbuslarining roliga alohida e’tibor  qaratilmoqda.  Shuningdek,  texnologik  raqobatbardoshlik  omillari, raqamlashtirish va ishlab chiqarish usullarini rivojlantirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot  natijalari  boshqa  mamlakatlarda  eksport  strategiyalarini  ishlab  chiqishda foydali bo‘lishi mumkin.