GLOBALIZATSIYA JARAYONIDA O‘ZBEK TILIGA KIRIB KELGAN SO‘ZLARNING O‘RNI - Bobokulova Ruxshona Giyos qizi,; Yusupov Sardor Shodi o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada biz chetdan kirib kelgan so‘zlarning o‘zbek tili leksikasidagi  o‘rni,  sabablari  va  ularning  ijobiy  va  salbiy  jihatlarini  tahlil  qilamiz. Ma’lumki, dunyo hamjamiyati hozirgi paytda globallashuv va integratsiya jarayonini boshdan  kechirmoqda.  Texnologiyalarning  rivojlanishi  orqali  har  bir  tilning leksikasida o‘zgarishlar kelib chiqishiga sabab bo‘lmoqda. Shu jumladan, o‘zbek tilida ham bunday so‘zlarning kirib kelishi kuzatilmoqda. Maqolada bunday jihatlar misollar asosida ko‘rsatib o‘tildi.