BUXORO AMIRLIGINING IQTISODIY ZAVOLI: INFLYATSIYA VA BOZOR INQIROZI DAVLAT TAQDIRINI QANDAY HAL QILDI - Toshto’xtayeva Fotima Muzaffar qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Anotatsiya:  Ushbu  tadqiqotda  XIX  asr  oxiri  va  XX  asr  boshlarida  Buxoro amirligida  yuz  bergan  iqtisodiy  turg‘unlik,  pul  tizimidagi  tizimli  xatolar  va inflyatsiyaning  ijtimoiy-siyosiy  oqibatlari  tahlil  qilinadi.  Maqolada  amirlikning so‘nggi davridagi kumush tangalarning qadrsizlanishi, Rossiya imperiyasi rublining ekspansiyasi  va  bozorlardagi  narx-navo  oshishi  davlat  mustaqilligiga  ko‘rsatgan halokatli ta’siri arxiv manbalari va statistik ma’lumotlar asosida yoritilgan.