QADIMIY "KARANTIN": KARVONSAROYLARDA YUQUMLI KASALLIKLARGA QARSHI QANDAY KURASHISHGAN - Toshto’xtayeva Fotima Muzaffar qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Buyuk  Ipak  yo‘li  davrida  xalqaro  savdo  va transport  tugunlari  hisoblangan  karvonsaroylarda  sanitariya-gigiyena  qoidalari  va yuqumli kasalliklarning tarqalishiga qarshi ko‘rilgan choralar tahlil qilinadi. Tarixiy manbalar asosida "qadimiy karantin" tizimining ishlash mexanizmlari yoritiladi.