AGRESSIVLIKNI YUZAGA KELISHIGA SABAB BOʻLUVCHI OMILLAR - Avalova Inobat Xolmatovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Ushbu  maqolada  agressivlik  tushunchasining  psixologik mazmuni,  uning  kelib  chiqish  sabablari  hamda  shaxs  rivojlanishiga  ta’sir  etuvchi omillar  tahlil  qilinadi.  Agressiv  xulq-atvorning  biologik,  psixologik  va  ijtimoiy omillari, oilaviy muhit, tengdoshlar ta’siri, ommaviy axborot vositalari hamda stressli vaziyatlarning roli ilmiy-nazariy jihatdan yoritiladi. Shuningdek, agressivlikning oldini olish va uni kamaytirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beriladi.