MAHMUDXO’JA BEHBUDIY VA ISLOM TARIXI: “MUXTASAR TARIXI ISLOM” ASARI MISOLIDA JADIDCHILIK VA MA’RIFATPARVARLIK G’OYALARI - Bo‘riqulov Abdulloh Sohib o‘g‘li; F.U.Maxmasobirova (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur maqolada Mahmudxo’ja Behbudiyning islom tarixiga oid qarashlari  hamda  uning  “Muxtasar  tarixi  islom”  asari  ilmiy  tahlil  qilinadi.  Asarda muallifning islom tarixini sodda, tushunarli va ommabop tilda bayon etish orqali diniy bilimni  keng  jamoatchilikka  yetkazishga  intilgani  ko’rsatib  beriladi.  Shuningdek, Behbudiyning  mazkur  asari  jadidchilik  va  ma’rifatparvarlik  g’oyalari  bilan  uzviy bog’liqligi asoslab beriladi.