UMUMTA’LIM MAKTABLARIDA YUQORI SINF O‘QUVCHILARI UCHUN ZAMONAVIY KASBLAR HAQIDA TUSHUNCHA BERISHNING PSIXOLOGIK MASALALARI - Raxmonova Hilola Baxtiyor qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Mazkur  maqolada  umumta’lim  maktablarida  yuqori  sinf o‘quvchilariga  zamonaviy  kasblar  haqida  tushuncha  berishning  psixologik  jihatlari tahlil  qilinadi.  Kasb  tanlash  jarayonining  shaxsiy,  motivatsion  va  ijtimoiy  omillari yoritilib, o‘smirlik davrida kasbiy o‘zini anglash, qiziqish va qobiliyatlarni aniqlash masalalari  ilmiy  asosda  bayon  etiladi.  Shuningdek,  maktab  psixologi  va pedagoglarning kasbga yo‘naltirish ishlarini samarali tashkil etish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.