TALABALARNI ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISHGA O‘RGATISH USULLARI VA STRATEGIYALARI - TOSHPO`LATOVA SARVINOZ OTABEK QIZI, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy maqolada talabalarni zamonaviy texnologiyalardan samarali foydalanishga o‘rgatishning dolzarb usullari va strategiyalari tahlil qilinadi. Raqamli transformatsiya jarayonlari ta’lim tizimiga ham bevosita ta’sir ko‘rsatayotgan bir  sharoitda,  oliy  ta’lim  muassasalarida  innovatsion  pedagogik  yondashuvlarni qo‘llash  zarurati  ortib  bormoqda.  Maqolada  axborot-kommunikatsiya texnologiyalariga asoslangan o‘qitish modeli, interaktiv platformalardan foydalanish, masofaviy  ta’lim  vositalari,  sun’iy  intellekt  elementlarini  integratsiyalash  hamda loyiha  asosida  o‘qitish  (PBL)  metodlarining  imkoniyatlari  ilmiy-nazariy  va  amaliy jihatdan  yoritilgan.  Maqolada  talabalarni  texnologik  muhitga  moslashtirishning bosqichma-bosqich  strategiyasi,  motivatsion  mexanizmlar  hamda  o‘qituvchining fasilitatorlik  roli  alohida  asoslab  berilgan.  Tadqiqot  natijalari  oliy  ta’lim  tizimida zamonaviy  pedagogik  texnologiyalarni  joriy  etish  va  takomillashtirishda  amaliy ahamiyat kasb etadi.