SHARQ MUTAFAKKIRLARI MEROSI ASOSIDA SAMARALI PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALAR - Qodirova Diana Yonustovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  ilmiy  maqolada  Sharq  mutafakkirlari  merosi  asosida samarali  pedagogik  texnologiyalarni  nazariy  asoslash  va  ularni  zamonaviy  ta’lim jarayoniga  integratsiya  qilish  masalalari  tadqiq  etildi.  Tadqiqotning  metodologik asosini  tarixiy-pedagogik  tahlil,  qiyosiy  yondashuv,  kontent-tahlil  va  pedagogik modellashtirish tashkil etdi. Tahlillar natijasida aqliy faollikni rivojlantirish, tajriba va kuzatuvga  tayangan  o‘qitish,  bosqichma-bosqichlik  hamda  ma’naviy-qadriyatli yondashuv Sharq mutafakkirlari pedagogik qarashlarining yadrosi ekanligi aniqlandi. Ushbu  tamoyillar  zamonaviy  interfaol,  muammoli  va  kompetensiyaviy  ta’lim texnologiyalari bilan yuqori darajada mos kelishi asoslab berildi. Tadqiqot yakunida ta’lim amaliyoti uchun metodik tavsiyalar ishlab chiqildi.