SHARQ MUTAFAKKIRLARINING ILMIY DUNYOQARASHNI SHAKLLANTIRISHGA OID G‘OYALARI - Qodirova Diana Yonustovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Sharq mutafakkirlarining o‘quvchilarda ilmiy dunyoqarashni  shakllantirishga  oid  qarashlari  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  tarixiy-pedagogik yondashuv asosida buyuk allomalar merosining mazmun-mohiyati ochib berildi  hamda  ularning  g‘oyalarini  zamonaviy  ta’lim  jarayoniga  integratsiya  qilish imkoniyatlari ko‘rsatildi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, mutafakkirlar tomonidan ilgari surilgan aqlni rivojlantirish, tajriba va kuzatishga tayanish, ma’rifatparvarlik va komil insonni  tarbiyalash  tamoyillari  bugungi  kunda  ham  ilmiy  dunyoqarashni shakllantirishda samarali metodologik asos bo‘lib xizmat qiladi.