ESPORT VA UNING IQTISODIYOTGA TA’SIRI - Tohirov Ismoil Holmurod o’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA:  Mazkur  maqolada  esport  (elektron  sport)ning  zamonaviy raqamli  iqtisodiyot  va  global  sanoat  tizimidagi  o‘rni  hamda  uning  iqtisodiy jarayonlarga ta’siri tahlil qilinadi. Esport yangi ish o‘rinlari yaratish, yoshlar bandligini ta’minlash va IT hamda sun’iy intellekt texnologiyalarining rivojlanishiga ijobiy ta’sir ko‘rsatayotgani asoslab beriladi.