MUDDATLI HARBIY XIZMATCHILARNI IJTIMOIY MOSLASHUVINING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Matyaqubov Botirboy Boltabayevich (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnоtаtsiуа.  Ushbu  tezis  muddatli  harbiy  xizmatda  bo'lgan  harbiy xizmatchilarning ijtimoiy moslashuvi va uning psixologik xususiyatlarini o'rganishga bag'ishlangan. Muddatli harbiy xizmat, harbiy xizmatchilarning hayotida muhim bir davr bo'lib, bu jarayon ularning shaxsiy va ijtimoiy rivojlanishiga katta ta'sir ko'rsatadi. Tezisda  harbiy  xizmatchilarning  ijtimoiy  moslashuv  jarayonida  yuzaga  keladigan psixologik  muammolar,  stress  darajasi,  guruh  ichidagi  munosabatlar  va  shaxsiy identitetning shakllanishi kabi masalalar tahlil qilinadi. Shuningdek, ushbu jarayonda o'zaro yordam va qo'llab-quvvatlashning ahamiyati, shuningdek, ijtimoiy moslashuvni yaxshilash uchun zarur bo'lgan psixologik resurslar ko'rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari harbiy xizmatchilarni ijtimoiy moslashuv jarayonida qo'llab-quvvatlashga qaratilgan amaliy tavsiyalarni ishlab chiqish imkonini beradi.