O‘SMIRLARDA JINOYAT MOTIVLARI SHAKLLANISHINING PSIXODIAGNOSTIKASI VA PSIXOKORREKSIYASI - Qutbiddinova Shahzoda Erkinjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:O‘smirlik davri (11-15 yosh) shaxs shakllanishidagi eng inqirozli va  murakkab  bosqichlardan  biri  hisoblanadi.  Mazkur  maqolada  o‘smirlarda  jinoiy xulq-atvor  motivlarining  shakllanish  mexanizmlari  va  ularning  ijtimoiy-psixologik omillari  tahlil  qilingan.  Tadqiqot  doirasida  deviant  xulq-atvorga  moyil  o‘smirlarni aniqlashda  qo‘llaniladigan  zamonaviy  psixodiagnostik  usullar  ko‘rib  chiqiladi. Shuningdek,  maqolada  o‘smirlar  o‘rtasida  huquqbuzarliklarning  oldini  olishga qaratilgan  samarali  psixokorreksion  dasturlar  va  ularning  amaliy  ahamiyati  bayon etilgan.  Olingan  natijalar  o‘smirlar  bilan  ishlovchi  pedagog-psixologlar  va  huquq-tartibot idoralari xodimlari uchun muhim tavsiyalar beradi.