O’SMIRLARNI KASB-HUNARGA YO’NALTIRISHNING IJTIMOIY- PSIXOLOGIK VAZIFALARI - Feruza Xodjayeva Taxirovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqolada o‘smirlarni kasb-hunarga yo‘naltirish jarayonining ijtimoiy-psixologik  vazifalari  ilmiy  asosda  tahlil  qilinadi.  O‘smirlik  davrining  psixologik xususiyatlari,  kasbiy  o‘zini  anglash  jarayoni,  qiziqish  va  qobiliyatlarni  aniqlash masalalari  yoritiladi.  Shuningdek,  maktab,  oila  va  jamiyat  hamkorligida  kasbga yo‘naltirish ishlarini samarali tashkil etishning asosiy yo‘nalishlari ko‘rsatib beriladi.