OILAVIY NIZOLARNING BOLANING RUHIY HOLATIGA TA’SIRI - Karimova Yokutxon Muxamadjonovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA:  Mazkur  maqolada  oilaviy  nizolarning  bolaning  ruhiy holatiga  ta’siri  psixologik  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Oiladagi  ziddiyatlarning  bola shaxsiyati shakllanishiga, emotsional barqarorligiga, o‘zini baholashiga va ijtimoiy moslashuviga  ta’siri  ilmiy-nazariy  asosda  yoritiladi.  Shuningdek,  nizolarning  uzoq muddatli  oqibatlari  hamda  ularning  oldini  olish  va  bartaraf  etishning  psixologik mexanizmlari ko‘rsatib beriladi.