MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA O‘YIN TEXNOLOGIYALARI ORQALI BOLALARNING BILIM VA TARBIYAVIY MALAKALARINI RIVOJLANTIRISH - Turanova Nabira To‘layevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tizimida ta’limiy o‘yinlardan samarali  foydalanishning  nazariy  va  amaliy  jihatlari  yoritilgan.  O‘yin  faoliyatining bolalarning  bilish  faolligi,  ijtimoiylashuvi,  nutqiy  rivoji  va  axloqiy  sifatlarini shakllantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, ta’limiy o‘yin turlari hamda ularni mashg‘ulotlarga integratsiya qilish tamoyillari asoslab beriladi.