TARKIBIDA VITAMINLAR SAQLOVCHI DORIVOR O‘SIMLIKLAR - Sidikxodjayeva Muxabbat Djamalitdinovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: “Tarkibida vitaminlar saqlovchi dorivor o‘simliklar” mavzusida inson organizmining immun tizimini mustahkamlashda tabiiy darmondorilarning o‘rni va ahamiyati atroflicha tadqiq etilgan. Maqolada asosiy e’tibor na’matak mevalari, chakanda moyi, qora smorodina va qichitqi o‘t tarkibidagi suvda va yog‘da eruvchi vitaminlarning (A, C, E, K, P va B guruhi) sifat hamda miqdoriy tahliliga qaratilgan. O‘simlik  xomashyosini  tayyorlash  texnologiyasi,  vitaminlarning  biologik  faolligini saqlab qolish usullari va ularning farmatsevtika sanoatidagi istiqbollari ilmiy asoslab berilgan.