HUQUQIY MA'LUMOTLAR BAZALARI BILAN ISHLASH - Mahamadsodiq Yulduz Dilshod qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA:  Ushbu  maqolada  huquqiy  ma’lumotlar  bazalari  bilan ishlashning  asosiy  jihatlari  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  ma’lumotlar  bazalarining huquqiy axborotlarni saqlash, qidirish va tahlil qilishdagi ahamiyati ko‘rsatildi. Shu bilan  birga,  huquqiy  resurslardan  samarali  foydalanish,  malakali  qidiruv texnologiyalarini  qo‘llash  va  axborotni  tezkor  yangilash  imkoniyatlari  muhokama qilinadi.  Maqola  huquqshunoslar  va  talabalarga  ma’lumotlar  bazalaridan  samarali foydalanish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beradi.