OTA-ONALARNI BOLALAR NUTQINI RIVOJLANTIRISHDA ISHTIROKGA JALB QILISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI - Xakimova Shoxista Shodiyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  bolalar  nutqini  rivojlantirish  jarayonida  ota-onalarni  faol  ishtirokga  jalb  qilishning  nazariy  va  amaliy  jihatlari  yoritilgan. Tadqiqotda oilaviy muhitning nutq rivojiga ta’siri, pedagog–ota-ona hamkorligining samarali  shakllari  hamda  bosqichma-bosqich  jalb  etish  mexanizmlari  tahlil  qilindi. Ilmiy adabiyotlar asosida ota-onalarni nutq rivojlantirish jarayoniga integratsiya qilish modeli ishlab chiqildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, tizimli hamkorlik bolalarning lug‘at boyligi, bog‘lanishli nutqi va kommunikativ faolligini sezilarli oshiradi.