RAQAMLI MUHITDA YOSHLARNING E’TIBOR VA XOTIRA JARAYONLARIGA IJTIMOIY TARMOQLARNING TA’SIRI - Abatbaev Almazbek Ámet ulı (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  So‘nggi  yillarda  raqamli  texnologiyalar  va  ijtimoiy  tarmoqlar  inson hayotining  ajralmas  qismiga  aylandi.  Ayniqsa  yoshlar  orasida  internet  va  ijtimoiy platformalardan foydalanish darajasi juda yuqori. Ushbu maqolada raqamli muhitda ijtimoiy tarmoqlarning  yoshlarning  e’tibor  jarayonlari  va  xotira  faoliyatiga  ko‘rsatadigan  ta’siri psixologik jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda eksperimental metodlardan foydalanilib, yoshlar ikki guruhga ajratildi va ijtimoiy tarmoqlardan foydalanish darajasi bilan e’tibor hamda xotira ko‘rsatkichlari o‘rtasidagi bog‘liqlik o‘rganildi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatdiki, ijtimoiy tarmoqlardan  haddan  tashqari  foydalanish  e’tiborning  barqarorligini  pasaytirishi  va  qisqa muddatli xotira jarayonlariga salbiy ta’sir ko‘rsatishi mumkin.