O`ZBEK ADABIY TILINING TARIXI VA ZAMONAVIY O`ZBEK TILINING PEDAGOGIK O`RNI - R. Abduhakimova (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada o`zbek adabiy tilining shakillanish va rivojlanish bosqichlari hamda zamonaviy o`zbek tilining ta`lim tizimidagi pedagogik ahamiyati yoritiladi.O`zbek adabiy tili qadimiy turkey til manbalariga borib taqaladi. Jumladan, Orxon-Yenisey bitiklari va Qutadg`u biligi kabi yozma yodgorliklar til taraqqiyotida muhim  o`rin  tutadi.  Keyingi  davrda  Alisher  Navoiy  ijodi  o`zbek  adabiy  tilining rivojlanishida  alohida  bosqich  bo`lib  ,  u  eski  o`zbek  adabiy  tilining  me`yorini mustahkamladi.