SAHNA MADANIYATI VA TEATR SAN’ATNING MA’NAVIY QIYOFASI - Urinov Islombek Olimjon o‘g‘li; Allayorova Nigina Shodi qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada teatr san’atida sahna madaniyatining o‘rni va ahamiyati  ilmiy-nazariy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Sahna  madaniyati  aktyor  va san’atkorlarning  sahnadagi  nutqi,  harakati,  mimikasi,  tashqi  ko‘rinishi  hamda tomoshabin bilan bo‘lgan muloqoti orqali namoyon bo‘lishi yoritiladi. Shuningdek, sahna etikasi, nutq madaniyati va sahnaviy intizomning teatr san’ati rivojidagi o‘rni haqida fikr yuritiladi. Maqolada qo‘g‘irchoq teatri an’analari, milliy sahna san’atining shakllanish jarayoni hamda sahna madaniyatining yosh avlod ma’naviy tarbiyasidagi ahamiyati ham ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot davomida sahna madaniyatining san’atkor professional mahoratini namoyon etishdagi asosiy mezonlardan biri ekanligi asoslab beriladi.