RAQAMLI AVLODNI AXLOQIY TARBIYALASHNING PEDAGOGIK ASOSLARI(BOSHLANG’ICH SINF MISOLIDA) - Mamarizayeva Z.,; Asrayeva A.,; Murodillayeva S,; Fayzmurotova V., (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada    XXI  asr  axborotlashgan  jamiyat  sharoitida raqamli  texnologiyalar  inson  hayotining  barcha  jabhalariga,  xususan, taʼlim-tarbiya jarayoniga ta’sir qilishi, internet tarmoqlari, mobil qurilmalar, ijtimoiy platformalar va sunʼiy intellekt vositalari bolalarning dunyoqarashi, tafakkuri, qadriyatlari va ijtimoiy xulq-atvoriga bevosita taʼsiri ayniqsa, boshlangʻich sinf o‘quvchilari raqamli makon bilan  ilk  bor  faol  va  mustaqil  muloqot  qiladigan  yosh  bosqichida  bo‘lgani  sababli, ularning axloqiy tarbiyasini zamonaviy pedagogik yondashuvlar asosida tashkil etish dolzarb masalaga aylanganligi yoritib berilgan.