FAYNBERG ASARLARIDA TOSHKENTNING ME’MORIY VA MADANIY OBRAZLARI - Shukurova Namuna Hasanovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqolada Aleksandr Faynberg asarlarida Toshkent shahrining me’moriy va madaniy obrazlari badiiy jihatdan tahlil qilinadi.  Shoir she’riyatida tarixiy obidalar, zamonaviy  inshootlar  hamda  milliy  madaniyat  unsurlarining  tasviri  o‘rganiladi. Faynberg  ijodida  Toshkent  nafaqat  shahar  manzarasi,  balki  ma’naviy  va  madaniy timsol sifatida talqin etiladi.