MATALLARNING NOMINATIV-OBRAZLI FUNKSIYASI VA ULARNING JANRIY XUSUSIYATLARI - Tolibova Nodira Nosirovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  paremiologik  birliklarning  o‘ziga  xos  janri bo‘lmish  matallarning  lisoniy  tabiati  tadqiq  etiladi.  Maqollardan  farqli  o‘laroq, matallarning  tugallanmagan  fikrni  ifodalashi,  ularning  narsa  va  hodisalarni  obrazli nomlash (nominativ) funksiyasi hamda diskursdagi ekspressiv imkoniyatlari o‘zbek va ingliz tillari misolida tahlil qilinadi.