O‘QITUVCHINING ZAMONAVIY PEDAGOGIK MAHORATINI SHAKLLANTIRISH VA RIVOJLANTIRISH METODLARI - M.V.Xalimova,; Abdunabiyeva Feruzaxon (Karimova) Anvarjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur  maqolada  o‘qituvchining  zamonaviy  pedagogik  mahoratini shakllantirish  va  rivojlantirish  metodlari  ilmiy  jihatdan  tahlil  qilingan.  Ta’lim jarayonida  o‘qituvchining  kasbiy  kompetensiyasi,  pedagogik  qobiliyati  hamda innovatsion  pedagogik  texnologiyalarni  qo‘llash  masalalari  yoritilgan.  Shuningdek, pedagogik mahoratni rivojlantirishda refleksiya, malaka oshirish jarayonlari va tajriba almashish  metodlarining  ahamiyati  tahlil  etilgan.  Tadqiqot  natijalariga  ko‘ra, o‘qituvchining pedagogik mahoratini rivojlantirish ta’lim samaradorligini oshirishda muhim omil ekanligi asoslab berilgan.