HAMSHIRALIK ISHINING TIBBIYOTDAGI AHAMIYATI VA BEMOR PARVARISHIDAGI ROLI - Halilova Nilufar Mamurjanovna,; Ibragimova Muazzam,; Normatova E’zoza,; Maxmudova Madina, (TADQIQOTLAR, 2026)
Mavzuning dolzarbligi: Zamonaviy tibbiyot tizimida hamshiralik ishi muhim o‘rin  egallaydi.  Hamshiralar  nafaqat  bemorlarga  tibbiy  yordam  ko‘rsatishda,  balki kasalliklarning  oldini  olish,  bemorlarni  parvarish  qilish va  sog‘lom  turmush  tarzini targ‘ib qilishda ham muhim rol o‘ynaydi. Aholining sog‘lig‘ini saqlash va davolash jarayonida hamshiralarning kasbiy  malakasi hamda bilim darajasi katta ahamiyatga ega.  Shu  sababli  hamshiralik  ishini  rivojlantirish  va  uning  samaradorligini  oshirish bugungi kunda dolzarb masalalardan biri hisoblanadi.